دستگاه لیزر موهای زائد :

یکی از بهترین روش های موثر و غیر تهاجمی برای از بین بردن موهای زائد می باشد .در این روش انزی موجود در لیزر توسط ملانین های موجود در فولیکول ریشه مو جذب شده و گرم می شود و از بین میرود . رویش مجدد مو در دوره های زمانی معلومی بسته به ناحیه های مختلف بدن انجام میشود . پس جهت از بین بردن موهای زائد نیاز است که بیمار  جلسات متعددی به لیزر درمانی رفته که در مقاله ای جدا  در مورد تعداد جلسات شرح داده خواهد شد .دستگاه لیزر موهای زائد لونا ساخت شرکت ماهور طب می باشد ، که با تکیه بر دانش بومی توانتسته اند یکی از بهترین دستگاه ها برای رفع موهای زائد را تولید کنند .

اما آیا می توان بهترین دستگاه را انتخاب کرد ؟! بهترین دستگاه لیزر موهای زائد کدام است ؟! کدام تکنولوژی ، کدام دستگاه لیزر بهتر است ؟! همه این ها سوالاتی است که به ذهن شما و بیمارتان می آید ، بهتر است به صورت خلاصه بگوییم معیار انتخاب ما برای خرید و یا استفاده از دستگاه لیزر مو های زائد باید درست باشد . توجه به فن اوری دستگاه ( سازگار با جامعه هدف ) و قطر تابش و ایمنی خود دستگاه و خدمات شرکت تامین کننده ، بسیار مهم می باشد .

دستگاه لیزر موهای زائد

معیارهای انتخاب دستگاه لیزر موهای زائد :

  • خدمات پس از فروش :

خدمات پس از فروش دستگاه و گارانتی و وارانتی دستگاه می باشد ، با توحه به مشکلات موجود در امر وارد کردن دستگاه و نیز با توجه به محدودیت های گارانتی و خدمات پس از فروش این امر بسیار مهم میباشد که خریداران دستگاه لیزر موهای زائد به آن توجه کنند .

  • رنگ پوست جامعه هدف کلینیک :

با توجه به این که تکنولوژی های به کار رفته در دستگاه های لیزر موهای زائد ،متفاوت می باشند ، و هر تکنولوژی بازار و مشتری خود را دارد ، لذا دقت به این امر بسیار مهم می باشد . انواع این تکنولوژی ها که مفصل در مورد آنها اشاره خواهد شد عبارتنداز :1-دستگاه با فناوری الکساندریت 2-دستگاه با فناوری لیزر speed یا دایود 3-دستگاه با فناوری لیزر speed یا دایود  4-دستگاه با فناوری آی پی ال  5 دستگاهای 3 طول موجه که همه بازار هدف را شامل می شوند .

  • تعداد شات دستگاه :

یکیدیگر از پارامترهای اصلی در انتخاب دستگاه های لیزر مو های زائد ، تعداد شات دستگاه می باشد . تعداد شات دستگاه های لیزر به صورت میانگین از 20 میلیون شات تا 50 میلیون شات واقعی می باشد .به صورت مفصل در زیر به آن اشاره می شود .

  • تامین قطعات دستگاه لیزر :

این موضوع بسار مهم می باشد که حتما باید خریدار دستگاه لیزر به آن با توجه به سابقه شرکت فوروشنده دستگاه های لیزر دقت نماید.

  • پاور ( POWER ) دستگاه لیزر موهای زائد :

دستگاه ها در پاور با تکنولوژی های متفتوتی تولید میشوند ، پاور دستگاه در اصل تامین کننده برق قطعات مختلف دستگاه لیزر موهای زائد می باشد . که بعضی از آنها تک پاوره بوده و بعضی دیگر 2 یا 3 پاور دارند . هرچه قدر قدرت پاور دستگاه لیزر موهای زائد بیشتر باشد ، کیفیت لیزر بار و کولینگ دستگاه بیشتر میشود .

  • قیمت دستگاه های لیزر موهای زائد :

یکی از مشغله های  اصلی خریداران دستگاه لیزرموهای زائد ، قیمت دستگاه می باشد که با توجه به عمر موفید دستگاه و لیزربار دستگاه ، حتما باید به آن توجه داشته باشند . بازار هدف کلینک و جمعیت منطقه ، تعداد کلینیک ها ی منطقه ، و در کل نگرش اقتصادی به  این موضوع بسیار مهم می باشد .

  •  سیستم کولینگ ( COOLING ) دسنگاه لیزر موهای زائد :

سیستم کولینگ یا همان سیستم خنک کننده هندپیس دستگاه لیزر که در تماس با سطح پوست می باشد می تواند تسکینی بر درد و سوزش ایجاد شده بعد از لیزرتراپی باشد . دمای هندپیس معمولا باید بین -15 الی – 27 درجه سانتیگراد باشد .

  • برنامه ها و اپلیکیشن های دستگاه لیزر موهای زائد :

با توجه به این که نواحیه مختلف بدن تعداد و نحوه کار مختلفی با هم دارند و حساسیت ها و رنگ متفاوتی می تواند داشته باشد ، شرکت های تولید کننده دستگاه لیزر مو های زائد با استفاده از این آپشن سهولت کار با  دستگاه لیزر مو های زائد را برای مشتریان خود فراهم میکنند .

  • آموزش های کار با دستگاه :

با توجه به تکنولوزی های متفاوت و نیز اپلیکیشن های متفاوت دستگاه ها با هم ، خریداران دستگاه های لیزر حتما باید به این امر اشرافیت داشته باشد که شرکت تامین کننده آموزشها لازمه را ارائه نماید .

  • قطر و مساحت سطح تابش لیزر :

یکی دیگر ا زعوامل موثر و مهم در انتخاب دستگاه لیزر مساحت سطح تابش لیزر می باشد که رابطه مستقیم با سرعت و تایمی که برای هر بیمار می گذارد دارد .

دسته بندی دستگاه های لیزر موهای زائد بر اساس طول موج می باشد :

  1. دستگاه با فناوری الکساندریت ( Alexandrite Laser )
  2. دستگاه با فناوری لیزر speed یا دایود ( Diode Laser )
  3. دستگاهبا فناوری ان دی یاگ ( ND-Yag Laser )
  4. دستگاه با فناوری آی پی ال (IPL )

1-دستگاه با فناوری الکساندریت :

یکی از معروفترین و محبوبترین دستگاه های لیزر موهای زائد ، لیزر اکساندرایت  می باشد . این لیزر با دارا بودن طول موج 755 نانومتر با رنگ نور قرمز مرئی ، برای پوست هایی با طیف رنگی سفید و روشن و شفاف مناسب می باشد .و برای افراد با پوست تیره و سبزه لیزر الکساندریت مناسب نمی باشد .

طول موج 755 :

زیرا انرژی لیزر  با طول موج 755  ، علاوه بر هدف قرار دادن ملانین موجود در فولیکول مو ، در رنگ دانه های  پوست های تیره و سبزه نیز جذب میشود . و تاثیر و انرزی آن کم میشود .

لیزر  الکس با پالس بلند :

لیزر  الکس با پالس بلند خود قادر است به عمق درم پوست نفوذ کند و فولیکول مو را هدف قرار دهد و ریشه مو را با تولید گرما از بین ببرد .

این  طول موج  یا همان لیزر با فناوری الکساندریت با عمق نفوذ کمی که دارد می تواند خطراتی نیز داشته باشد ، از جمله تغییر رنگ دانه پوست به اصطلاح باعث ایجاد PIH شود . و اگر کاربر مهارت لازمه را نداشته باشد باعث سوختگی پوست توسط لیزر با فن آوری الکساندریت شود حتما دستگاه باید مجهز به سیستم خنک کننده باشد تا از سوختگی جلو گیری کند . پس لیزر الکساندریت برای پوست های تیره و سزه مناسب نمی باشد و برای تیپ پوست های 1 و 2 مناسب است .

این لیزر علاوه بر رفع موهای زائد در دستگاه های پاک کردن تاتو ،درمان لکه های مادر زادی ،عروقی و از بین بردن رگ های عنکبوتی ، ولک های پیری مورد استفاده قرار می گیرد .

یکی از دستگاه های پر طرفدار لیزر با تکنولوزی  الکس ، دستگاه لیزر کندلا جنتل پرو می باشد که سابقه زیادی در تولید این نوع لیزر بارها دارد .

نکته مهم درباره در خصوص دستگاه های لیزر

الکساندریت ویا الکساندرایت فناوری و تکنولوژی مورد استفاده در دستگاه لیزر می باشد نه نام برند دستگاه و شرکت تولید کننده آن .

2- دستگاه با فناوری Speed، طول موج دایو ( Diode Laser ) :

یکی دیگر از فناوری های مورد استفاده در صنعت پزشکی لیزر ، تکنولوژی و سورس مورد استفاده در آن مواد نیمه رسانا می باشد که برای تولید لیزر استفاده میشود .

طول موج لیزر دیود بین 800 نانومتر الی 810 نانومتر متغیر است . به دلیل طول موج بیشتر ، عمق نفوذ بیشتری نیز دارد ولی جذب این طول موج توسط ملانین ها کمتر از طول موج الکس و بیشتر از ND-Yag می باشد . که این ویژگی باعث محافظت بیشتر پوست و درمان کم خطری به نسبت لیزر الکس میشود.

این نوع لیزر بار برای پوست های با تیپ (تایپ ) رنگی 1 تا 4 موثر بوده ولی برای پوست های بسیار تیره تیپ 5-6 توصیه نمی شود. برای مو های ضخیم و تیره بسیار پرکاربرد می باشد .

یکی از پرطرفدارترین دستگاه ها که با تکنولوژی دایود کار میکند ، دستگاه دایود یا دیود وکتوز ، ساخت شرکت ساینوشور ( CYNOSURE ) می باشد .

3-دستگاه ها با فناوری ان دی یاگ ( ND-Yag Laser ) :

دستگاه لیزر موهای زائد با فن آوری ان دی یگ ( ND-Yag Laser ) یکی دیگر از تکنولوژی های است که برای از بین بردن موهای زائد استفاده می شود . این لیزر با طول موج 1064 نانومتر برا پوست های تیره یا گندم گونو پوست سبزه و پوست های برنزه و نواحی تیره رنگ طراحی شده است .و برای پست ها با تایپ پوستی 5 و 6 بهترین نتیجه را میدهد .

از معایب این نوع لیزر طول موج بالا و فرکانس و عمق  نفوذ بالای آن می باشد که می تواند همراه با درد بیشتری نسبت به سایر نکنولوژی های رفع و از بین بردن مو های زائد باشد ، که می تواند همراه با خطر سوختگی و زخم و التهاب رنگدانه های پوستی  و در مواردی ورم در ناحیه باشد . از این لیزر برای رفع مشکلات عروقی نیز استفاده میشود .

مقایسه لیزرهای موهای زائد
مقایسه لیزرهای موهای زائد الکس دایود ان دی یاگ

انواع دستگاه ها با ترکیب فن آوری الکساندریت :

-دستگاه  لیزر فقط با فناوری الکساندرایت :

در این دستگاه هااز منع تغذیه سنگ یاقوت استفاده می شود که کیفیت بسیار بالایی دارد و طول موج 755 نانومتر  را دارا می باشد .همانطور که اشاره شد بیشترین کاربرد آن در رفع و از بین بردن موهای زائد می باشد که با ایجاد تغییر در پهنای پالسی آن و زمان تخلیه در دستگاه های پاک کردن تاتو و رفع لک ها و کک و مک نیز مورد استفاده قرار میگیرد .

-دستگاه لیزر با فناوری الکساندریت و ان دی یاگ :

یکی از بهترین و پرطرفدارترین دستگاه های رفع و از بین بردن موهای زائد ، دستگا هایی با تکنولوژی الکساندریت و ان دی یاگ می باشد .این دستگاه علاوه بر سورس و یا همان منبع تغذیه سنگ یاگوت  الکس ، از منبع تغذیه YAG هم استفاده میکند. طول موج حاصل در این دستگاه 755 و 1064 نانو متر می باشد که به دلیل بلند بودن این طول موج می تواند بدون تاثیر در رنگدانه های پوست به فولیکول مو برسد ، و از آن برای رفع مو های زائد در بیماران با تیپ پوستی 3و4 و یا تیره و سبزه نیز استفاده کرد .

با تغییر در پهنای پالس این دستگاه و فناوری YAG  آن می توان در درمان واریس و کک و مک و جای زخم و اسکار و جوش نیز بهره برد . از بهترین دستگاه های 2 طوله موجه الکس و ان دی یاگ دستگاه آمریکایی دکا می باشد .

-دستگاه های 3 طول موجه :

با توجه به پیشرفت تکنولوژی و به منظور افزایش کارایی دستگاه های لیزر رفع مو های زائد برای تمامی گروه های پوستی ، امروزه دستگاه های لیزر با 3 طول موج به بازار عرضه شده که می توانند بهترین نتیجه را بدهند . مانند دستگاه لیزر لونا

تعداد جلسات لیزر مو های زائد :

باید توجه داشت که تعداد جلسات بسته به عوامل متعددی دارد که در زیر به چند مورد آن اشاره میکنیم :

  1. ناحیه مورد نظر
  2. سیکل رویش مو در بیمار
  3. دستگاه مورد استفاده
  4. آزمایشات هرمونی بیمار
  5. تیپ پوست بینار
  6. جنسیت بیمار

 تعداد جلسات مورد نیاز لیزر مو های زائد

یکی از فاکتورها در تعیین تعداد جلسات لیزر مو های زائد و هزینه های لیزر بسته به  ناحیه مورد استفاده لیزر در بیمار دارد .

لیزر پا : بسته به حجم مو 5 الی 8 جلسه مورد نیاز می باشد .

یکی از متداول ترین لیزرهای بدن می باشد که در لیزر پا کل پا ، پنجه و ساق و ران و حتی بیکینی همراه پا انجام میشود .

لیزر بیکینی : 6 الی 8 جلسه

لیزر صورت : بین 5 الی 8 جلسه

که لیزر گونه ها ، چانه ، اطراف چشم و لب و اطراف ابرو ها ، پیشانی و گردن نیز لیزر می شوند .

لیزر سینه و شکم : بین 6 الی 8 جلسه

که سینه و ناحیه شکم و کمر را شامل میشود .

لیزر زیر بغل : بین 4 الی 6 جلسه

لیزر تمام بدن : بین 6 الی 8 جلسه نیاز است .

دستگاه لیزر موهای زائد

نحوه شناسایی تایپ پوستی :

تایپ پوست
تایپ پوست

 

نحوه شناسایی دستگاه لیزر موهای زائد مناسب :

امروزه تبلیغات گسترده ای در معرفی دستگاه های لیزر موهای زائد شده است ، کلینیک ها و مطب ها انواع مختلف دستگاه ها را استفاده میکنند ، که شناسایی دستگاه های لیزر از هم جهت جلوگیری از کلاهبرداری یکی از نگرانی های بیماران در انجام لیزر مو های زائد تبدیل شده است ، اما راهی برای شناسایی انواع لیزرها می باشد یا خیر ؟!!

یکی از اصلیترین معیار ها انتخاب درست پزشک و کلینیک توسط بیمار می باشد تا در دام سود جویان نیافتد .

نحوه شناسایی دستگاه لیزر از هم :

  1. ابتدا برند دستگاه مورد استفاده را از پزشکتان سوال نمایید .و عکس آن را با خود دستگاه مقایسه فرمایید .
  2. معمولا روی دستگاه فناوری لیزر  آن نوشته شد است که آیا Alexandrite می باشد ویا Diode ویا ND-Yag ویا هر 3 تا طول موج را باهم دارد .
  3.  رنگ نور لیزر : اگر قرمز مرئی باشد لیزر الکساندریت می باشد .

بهترین دستگاه و روش برای لیزر موهای زائد :

برای شناسایی بهترین روش و دستگاه برای لیزر موهای زائد باید به رنگ پوست و تایپ پوستی توجه شود و با توحه به انواع لیزر و کاربرد های آن بهترین را انتخاب کرد .قطر و ضخامت مو بیمار نیز می تواند در انتخاب بهترین دستگاه با بهترین طول موج کمک کند

  • پس توصیه میگردد اگر پوست شما تیپ رنگی 1 و 2 دارد از دستگاه هایی با تکنولوژی الکساندریت استفاده نمایید .
  • اگر تایپ پوستی شما 3و 4 می باشد یعنی کمی تیره و مو های ضخیم و تیره ،از دستگاه هایی با تکنولوژی دایود و دایود الکس استفاده نمایید .
  • و اگر رنگ پوست شما برنزه و تیره است یعنی تایپ پوستی 5 و 6 از دستگاه ها با لیزر ND-YAG استفاده نمایید .

قبل از استفاده از دستگاه لیزر موهای زائد چه کار باید انجام داد :

چند نکته قبل و بعد از انجام لیزر موهای زائد ،

  1. انجام آزمایشات هورمونی و مشورت با پزشک حتما قبل از لیزر انجام شود .
  2. اگر بد زخم هستید حتما با پزشکتان درمیان بگذارید .
  3. از تابش مستقیم نور خورشید قبل و بعد از لیزر درمانی پرهیز نمایید .
  4. در صورتی که  بیماری حساسیت پوستی دارید با پزشکتان مشورت نمایید .
  5. اگر سابقه بیماری عفونت پوستی و یا قارچی دارید و یا تبخال حتما با پزشکتان مشورت نمایید .
  6. اگر حساسیت به کرم ها و پمادهای بی حسی موضعی دارید حتما با پزشکتان مشورت نمایید .
  7. در صورت اینکه باردار هستید حتما با پزشک خود در میان بگذارید .
  8. قبل از انجام لیزر مو های آن ناحیه را کامل تراش کنید .
  9. اگر از پد های الکی و مواد ضدعفونی در ناحیه استفاده کردین ، مطمئن باشید قبل از شروع لیزر کاملا خشک شده باشد .

شات لیزر چیست ؟

دستگا های لیزر از سورس و یا منبع تغذیه های مختلفی استفاده می کنند . این منبع تغذیه مصرفی بوده و در حقیقت شات های لیزر باریکه نوری است که از هندپیس دستگاه خارج میشود .

پهنای پالس لیزر چیست ؟

مدت زمانی که نیاز است کل انرژی یک پالس به سطح پوست منتقل شود را گویند . پهنای پالس بر اساس معیار TRT گفته میشود .

شاخص TRT چیست ؟

یکی از فاکتور های اصلی در از بین بردن موهای زائد طول مدت تابش لیزر به فولیکول مو می باشد ، مدت زمان تابش هر پالس روی پوست را TRT گویند . انرژی تابیده شده توسط لیزر به سرعت از اپیدرم و اجزائ بسیار ریز آن ملانوزوم رد شده و گرمای حاصل از برخورد انرژی با آن ها به سرعت پخش شده و در خود نگه نمی دارند . و این انرژی توسط فولیکول مو دریافت شده و تبدیل به گرمای بیشتری شده و آن را از بین میبرد . بنابراین فاکتور TRT در این امر بسیار مهم می باشد .

تعداد شات لیزر :

تعداد شات به عامل های گوناگونی مربوط می شود :

  • وسعت ناحیه مورد نظر .
  • ضخامت پوست ناحیه .
  • نوع و رنگ پوست ناحیه .
  • جنسیت بیمار .
  • تراکم موی هر فرد .
  • ویژگی های دستگاه مورد استفاده .

تعداد جلسات لیزر موهای زائد

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید
ما معمولاً در چند دقیقه پاسخ می دهیم
مشاوره