دستگاه های لیزر موهای زائد
یکی از دغدغه های امروز خانم ها به خصوص خانم های جوان رهایی از موهای زائد بدن و داشتن پوستی آری از هرگونه مو و صاف می باشد، خوشبختانه امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی، رهایی از موهای زائد بیش از پیش آسان تر شده است. دستگاه های لیزر موهای زائد با در نظر گرفتن تکنولوژی لیزر متفاوت، همگی با پرتو نوری کنترل شده با صدمه زدن به فولیکول و پیاز مو در طی یک دوره درمانی خاص تعریف شده توسط متخصص پوست و یا تکنسین لیزر مو، باعث ضعیف شدن تدریجی مو در آن ناحیه شده و پس از یک دوره، دیگر اثری از رویش مو در آن ناحیه نخواهد بود.
تکنولوژی های موجود در دستگاه های لیزر مو
همانطور که می دانید تکنولوژی دستگاه های لیزر کلینیکی بر 3 نوع استوار است، آلکساندریت، دایود و دی یاگ.
تکنولوژی لیزر شامل ویژگیهای فیزیکی پرتوی نور لیزر به کار رفته در دستگاه است. مثلاً فناوری لیزر الکساندریت دارای طول موج ۷۵۵ نانومتر است. دستگاه الکساندریت از فناوری لیزر الکساندریت بهره میبرد؛ یعنی نوری را متساعد میکند که طول موجی برابر با ۷۵۵ نانومتر دارد. پس آنچه ویژگیهای پرتوی لیزری را تعیین میکند، فناوری لیزر به کار رفته در آن دستگاه است.
تکنولوژی دایود (Speed) دارای طول موج 810 نانومتری می باشد که این قابلیت را دارد تا بیشتر از الکساندریت در پوست نفوذ کند و بتواند فولیکول مو را تخریب نماید، سطح مقطع برزگ تری را در زمان لیزر پوشش داده و بنابراین سرعت بالایی را در زمان درمان به بیمار ارائه می کند.
تکنولوژی ان دی یاگ (Nd:YAG) دارای طول 1064 نانومتری که عمیق ترین نفوذ در پوست را نسبت به دو فن آوری دیگر انجام می دهد و بهترین گزینه برای پوست های تیره، موهایی با ضخامت بالاتر و یا کسانی که مایل هستند بعد از برنزه کردن یا سولار رفتن لیزر موهای زائد را انجام دهند.
در این مقاله سعی داریم تا در مورد تکنولوژی لیزر موهای زائد با روش دایود و دستگاه هایی که از این روش استفاده می کنند را مورد بررسی بیشتر قرار دهیم.
لیزر موهای زائد با تکنولوژی دایود (Speed)
در روش لیزر موهای زائد با تکنولوژی دایود میزان جذب و تاثیر پذیری طول موج در ملانین پوست به نسبت دستگاه ها با فن آوری الکساندرایت کمتر بوده اما عمق نفوذ بیشتری در پوست دارد، یکی از ویژگی های مهم این دستگاه است که با پوست ما ایرانی ها سازگاری خوبی دارد و همچنین برای از بین بردن موهای زائد افراد با پوست های تیره هم بسیار مناسب می باشد.
تکنولوژی دایود در مقایسه با فناوری با ساختار مبتنی بر الکساندریت به جلسات درمانی کوتاه تری اما اثرگذاری کمی بیشتر می توان اشاره کرد که این دو به دلیل سرعت بالا، شلیک و وقفه های تابشی کوتاه تر به پوست را موجب شده ولی در مقایسه با آن کمی درد بیشتری را به فرد منتقل می نماید، این روش برای افرادی با پوست تیره تر و در واقع سبزه پیشنهاد می شود.
عملکرد روش لیزر با تکنولوژی دایود
شاید یکی از پرکاربردترین و پرفروش ترین دستگاه های لیزر مو در ایران دستگاه لیزر مو های زائد با روش دایود باشد که به تناسب رنگ پوست، جنس و ضخامت موی ما ایرانی ها بسیار سازگار و مناسب می باشد.
طبق تحقیقات علمی، پوست و رنگ دانه های آن در قبال برخورد نور آفتاب به 6 دسته تقسم می شوند که پوست ایرانی ها و علل خصوص خانم های ایرانی در دسته 3 و 4 قرار دارد، با توجه به میزان زیاد ملانین موجود در پوست با رنگ سبزه یا تیره، مناسب ترین دستگاه لیزر برای این دسته های پوستی دستگاه لیزر دایود می باشد.
دستگاه لیزر با تکنولوژی دایود با طول موج ۸۰۰ تا ۸۱۰ نانومتری نفوذ بالایی در پوست دارد و در نتیجه کمتر جذب رنگ دانه های لایهی اپیدرم این افراد که پوست تیره تری دارند می شود و با شلیک پرتو نوری، رنگ دانه های موجود در ریشه ی مو را از بین برده و در نتیجه سوختگی کمتر و کارایی بسیار بالاتری را در این دسته افراد فراهم می آورد.
در دستگاه لیزر موهای زائد به روش دایود، پرتو لیزری در کسری از ثانیه پالس می شود و این شعاع های نوری با برخورد به ریشهی مو با تبدیل انرژی نورانی به انرژی گرمایی در محل برخورد، جذب رنگدانه های موجود در ریشهی مو شده و تا حدی آن را گرم می کند که موجب صدمه زدن به ریشهی مو و در نهایت نابودی آن می شود. این فرایند در اصطلاح الکتروترمولیز نام دارد. انرژی دستگاه لیزر دایود مستقیماً به این فولیکولها اعمال میشود و به پوست اطراف آن کمترین آسیب را در مقایسه با سایر دستگاه ها می رساند.
ویژگی دستگاه های لیزر با فن آوری دایود
تعداد جلسات کمتر و طول دوره کوتاه تر:
با توجه به اینکه دستگاه های لیزر مبتنی بر سیستم دایود هر بار به دلیل گستره پرتو نوری وسیع تر بروی پوست، فولیکول های بیشتری را را تحت صدمه خود قرار می دهد، تعداد جلسات درمانی به مراتب کمتری نسبت به روش الکساندریت را نیاز می باشد. همچنین در این روش طول مدت جلسات به دلیل وسعت بیشتر تحت پوش لیزرینگ و صدمه دیدن حجم بیشتری موی زائد، کاهش می یابد.
میزان درد کمتر:
در این روش بر خلاف تکنولوژی های دیگر مراجعه کننده درد کمتری را احساس کرده و این به دلیل عملکرد وسیع پرتو نوری لیزر بوده و با تاثیر بیشتر، لازم به لیزر یک ناحیه از پوست در چند مرتبه نیاز نمی باشد، این دستگاه ها همچنین به سیستم خنک کننده پوست بسیار قوی مجهز می باشد که درد را در طول درمان به شدت کاهش می دهد.
رفع دائم موهای زائد:
دستگاه لیرز دایود بر خلاف دستگاه هایی مثل SHR یک روش دائمی برای رفع موهای زائد به شمار می آیند و در پایان درمان تنها نیاز به تمدید هر 6 ماهه لیزر به منظور تثبیت درمان می باشد.
استفاده بلند مدت از دستگاه با روش دایود
دستگاه های لیزر به روش دایود با امکان کارکرد مداوم تا حدود 15 ساعت و بازده بسیار مناسب در مصرف های طولانی مدت، بسیار مناسب با کلینیک ها و مراکز درمانی با مراجعه کننده زیاد می باشد تا بتوانند به مشتری های بیشتری ارائه خدمات نمایند.
خرید دستگاه لیزر مو های زائد دایود
دستگاه های لیزر موهای زاید با روش دایود جزو دستگاه های کلینیکی و مراکز بزرگ خدمات پوست و مو می باشد و باید زیر نظر کارشناسان و تکنسین های این امر مورد خرید و بهره برداری قرارا گیرد و به هیچ عنوان به عنوان یک دستگاه برای مصرف شخصی و یا برای خانه نمی باشد چون نیازمند سرویس های مشخص در دور های خاص برای کنترل کیفیت و امنیت این دستگاه ها می باشد.
با این وجود در هنگام خرید این دستگاه ها باید نکاتی را مد نظر قرار داد از جمله:
-
تعداد شات در لحظه
رنج معمول دستگاه ها با تکنولوژی دایود موجود در بازار در حدود 3000000 شات می باشد، هرچه میزان شات دستگاه در دقیقه بیشتر باشد نشان گر توان بالای دستگاه و به موجب آن امکان سرویس دهی به مراجعه کنندگان بیشتر را می باشد.
-
مجوز و تاییدیه های رسمی
دستگاه های لیزر به موجب تکنولوژی پیچیده و امنیت بالایی که دارا می باشند قبل از هرگونه استفاده باید مورد بازبینی و تایید کارشناسان مربوطه باشند تا قابل مصرف در مراکز درمانی و یا کلینیک های پوست باشند به همین دلیل دستگاه هایی که دارای تمام تاییدیه های سازمان بهداشت و دارو را اخذ کرده باشند از نظر کیفی و ایمنی مجوز های استفاده را خواهد داشت.
- خدمات تعمیر و نگهداری و هزینه های جانبی
همنطور که گفتیم این دستگاه ها نیاز مبرم به بازرسی و تایید امنیت و کارکرد مناسب را در طول مدت و یا مصرف خاص را نیازمند می باشند بنابرین هزینه های از جمله قطعات جانبی، هزینه سرویس های دوره ای و میزان برق مصرفی و رده مصرفی آن در هنگام خرید باید مورد توجه قرار گیرد.
-
کیفیت و قدرت خنک کنندگی
یکی از مهمترین نکاتی که در انتخاب و خرید دستگاه های لیزر موهای زائد با تکنولوژی دایود باید مورد توجه قرار گیرد داشتن سیستم خنک کننده میکروچنل و سیستم کنترل کننده دمای هوشمند و پیشرفته می باشد که با کولینگ فوق العاده قوی که بر اساس بخش های مختلف بدن بیمار فراهم می کند تجربهی لیزری کاملا بدون درد را برای بیماران به ارمغان می آورد و رضایتمندی آنها را از درمان خود افزایش می دهد.
هم چنین بر اساس این ویژگی، اثرات قرمزی، سوختگی ویا حساسیت های پوستی پس از درمان بر روی ناحیه ای از پوست که لیزر با آن برخورد داشته وجود نخواهد داشت، زیرا بسته به ناحیه ای از پوست که قرار است مورد اثابت پرتو لیزری قرار داده شود دما قابل تغییر و تنظیم می باشد.
-
گارانتی و خدمات پس از فروش معتبر
در نهایت نکته مهم پس از انتخاب برند دستگاه لیزر، خرید آن از فروشگاه ها و یا مراکز معتبر می باشد که علاوه بر اعتبار کیفیت کالا از خدمات و ضمانت پس از فروشی خوبی نیز برخوردار باشد.
نکات کلیدی قبل از استفاده از لیزر دایود
1-شدت نور در دستگاه لیزر دایود نسبت به روش الکساندریت بسیار بالاست و ضروریست در حین استفاده از آن عینک مخصوص استفاده نمایند.
2-به دلیل طول موج بیشتر پرتو نوری این روش، لیزر مستقیماً بر روی رنگدانه ای به نام ملانین تأثیر می گذارد و همین امر ممکن است گاهی اوقات باعث تغییر در رنگ پوست شود. دستگاه های با تکنولوژی لیزر دایود، رنگدانه های پوست های لطیف را بیش از سایر پوست ها تحت تاثیر قرار داده. و این امر می تواند تیرگی موقت پوست را به همراه داشته باشد.
3-از جمله نکات مهم و پیشگیرانه پس از انجام لیزر با دستگاه دایود، عدم قرارگیری در مقابل آفتاب بدون ضد آفتاب قوی می باشد. در صورتی که جدی گرفته نشود ممکن است بیمار در ناحیهی درمان شاهد لکه های تیره یا تغییر رنگ دائمی پوست باشد.
4-اریتما (قرمزی پوست) و ادم (تورم به دلیل تجمع مایعات در بافت ها) به عنوان عوارض جانبی نادر و موقتی این درمان شناخته می شوند. که زودگذر بوده و جای نگرانی خاصی نیست.
5-از آنجایی که این لیزر سرعت برخورد پرتو نوری بسیار زیادی دارد. در صورتی که لیزر در مراکز غیر معتبر و زیر نظر افراد غیر متخصص و بدون تاییدیه های سازمان بهداشت و دارو انجام شود. ممکن است باعث سوختگی پوست بیمار شود.
6-در بعضی موارد بلافاصله پس از لیزر پوسته پوسته شدن و یا تشکیل زخم های بسیار خفیف روی پوست مشاهده می شود. که این عوارض معمولا ۲۴ ساعت بعد از بین خواهند رفت و توصیه می شود. از کرم های مرطوب کننده و ویتامینه در آن ناحیه از پوست استفاده شود.
7-به دلیل تاثیر گرما بر روی پوست، ممکن است در بعضی افراد به ندرت سوختگی های سطحی روی پوست بوجود آید. اما این مورد نیز با گذشت چند روز از بین می روند.
مزایا و معایت تکنولوژی لیزر دایود
اگه بخواهیم به صورت اجمالی مزایا و معایب استفاده از دستگاها با تکنولوژی لیزر دایود را بررسی کنیم به نکات زیر می توان اشاره کرد:
مزایا:
امکان استفاده بر روی طیف گستردهای از انواع پوست.
عمق نفوذ بالای امواج لیزر اعمالی به پوست.
امکان کم رنگسازی و رشد مجدد موها.
احساس درد کمتر به دلیل استفاده از خنک سازی در طول لیزر.
معایب:
امکان تغییر رنگ موقتی پوست.
سازگاری بهتر و مناسب تر با رنگ پوست و مو های تیره تر.
بازدهی تقریبا پایین.
معروف ترین دستگاه های لیزر مو زائد با دایود
SLP
F1 Diode
LightSheer
MeDioStar
SopranoXL
LaserLite
Epistar
Apex
یکی از معروف ترین دستگاه های لیزر مو در کشور عزیزمان ایران برند LAMIS می باشد. که مشخصاتی چون 25 میلیون شات در لحظه، سیستم قوی خنک کننده با تکنولوژی تشخیص هوشمند و دارای تاییدیه های معتبر بهداشت و دارو در کنار خدمات و ضمانت پس از فروش خریدی ارزنده به شما می آید.
نکات مراقبتی قبل از لیزر مو
اگر شما هم قصد انجام لیزر موهای زائد با تکنولوژی دایود را دارید بهتر است. قبل از اقدام نکات مراقبتی بهداشتی را برای حفاظت سلامت پوست خود و اثر گذاری بهتر مورد توجه قرار داده باشید:
- حداقل یک ماه الی 40 روز قبل از اقدام به لیزر از هرگونه برنزه کردن پوست اجتناب کنید.
- ناحیه مورد نظر برای لیزر را در حدود 6 الی 7 هفته از اپیلاسیون و شیو کردن پرهیز نمایید.
- پوست ناحیه مورد نظر باید کاملا تمیز و آری از هرگونه کرم، مرطوب کننده و لوسیونی باشد.
- برای کاهش درد برای ایجاد اطمینان بیشتر، ۴۵ دقیقه پیش از تابش لیزر، از کرم بی حسی موضعی هم استفاده می شود.
موارد مراقبتی بعد از انجام لیزر
بعد از انجام لیزر بروی پوست خود با توجه به پرتو قوی و گرمای زیاد لیزر که موجب تحرکات جزیی با توجه به کیفیت و ضخامت پوست شما می شود بهتر است نکاتی را جهت سلامت و شادابی پوست خود در نظر بگیرید:
- به مدت 2 هفته از لیزر درمانی به هیچ عنوان آن ناحیه از پوست را در مواجه مستقیم با تابش اشعه نور خورشید قرار ندهید. و حتما از کرم های ضد آفتاب مرغوب استفاده کنید.
- در 24 ساعت اولیه از استفاده از انواع مواد شیمیایی و شوینده در آن ناحیه از پوست، آرایش، فعالیت های بدنی شدید و دوش آب گرم پرهیز نمایید.
- از زمان لیزر به مدت 3 تا 4 روز کرم “زینک + بتامتازون” (برای نواحی بدن) و کرم “زینک + مومتازون” (برای نواحی صورت) را هر ۸ ساعت بزنید. و از روز چهارم به بعد از کرم ضدآفتاب استفاده کنید. دقت فرمایید کرم زینک را به نسبت یک سوم کرم های دیگر استفاده نمایید.
- در طول جلسات و دوره های تکمیلی لیزر درمانی از هرگونه استفاده از دستگاه های برنزه کردن پوست اجتناب نمایید.
- در طی دوره لیزر هر زمان موهای ناحیه لیزر رشد کردند. فقط کافیست با تیغ آنها را بتراشید. و به هیچ عنوان از بند انداختن، استفاده از موچین و اپیلاسیون خود داری کنید. که در غیر این صورت جلسات لیزر بعدی بی اثر خواهد بود.
- هنگام انجام دوره های لیزر برای صورت ۱ ماه بعد و برای لیزر بدن ۲ ماه بعد مراجعه نمایید. و رعایت ترتیب این جلسات برای بهبود راندمان و اثرگذاری کامل دوره خواهد بود.
- اگر که بعد از هر جلسه نقاط سیاه بروی ناحیه لیزر شده مشاهده کردید. نگران نباشید درواقع آنها ریشه موهای سوخته شده است و بر اثر لیزر بوده و به مراتب خواهند ریخت.
تعداد جلسات و دوره لیزر موهای زائد
برای تاثیر گذاری بهتر و رهایی کامل از مو های زائد به روش لیزر دایود. به طور متوسط 6 تا 10 جلسه درمان توصیه می شود. هم چنین رعایت چرخه کامل رشد موها در نتیجه لیزر بسیار مهم و موثر است. به همین دلیل فواصل بین جلسات برای صورت و نواحی اطراف. آن باید بین ۴ تا ۶ هفته و در سایر قسمت های بدن به دلیل ضخامت بالای مو ها بین ۶ تا ۸ هفته باشد.
در طی جلسات لیزر موهای زائد با تکنولوژی دایود همیشه علل و عوامل تاثیر گذاری بر نتیجه نهایی موثر می باشد. از جمله: جنسیت، سن، ضخامت مو، رنگ دانه های پوست، سطح هورمون ها، منطقهی مورد درمان و … بستگی دارد و نتیجه حاصله از فردی به فرد دیگر می تواند متفاوت باشد.