کربوکسی تراپی یا بوتاکس؟
مقدمه
با افزایش سن، پوست با تغییرات متعددی مانند چین و چروک، افتادگی پوست، ایجاد سلولیت و… مواجه میشود. با پیشرفت علم، روشهای درمانی جدیدی به حوزه زیبایی و درمان مشکلات پوستی اضافه شده است. بسیاری از این روشها به عمل جراحی نیاز نداشته و به نوعی یک روش درمانی غیرتهاجمی محسوب میشوند. کربوکسی تراپی یکی از این روشها در زمینه مزوتراپی پوست است که در این مطلب به معرفی این روش، مزایای کربوکسی تراپی و مقایسه آن با عمل بوتاکس میپردازیم.
کربوکسی تراپی چیست؟
در خصوص تعریف کربوکسی تراپی باید به تزریق دی اکسید کربن اشاره کنیم. Carboxytherapy یک روش درمانی بدون نیاز به عمل جراحی است که در اصطلاح به آن غیرتهاجمیگفته میشود. عامل مهم درمانی در این روش، استفاده از گاز دی اکسید کربن است. این روش درمانی قابلیت ارتجاعی پوست، جریان گردش خون، کاهش خطوط چین و چروک و… را به شکل قابل توجهی بهبود میبخشد.
چرا روش کربوکسی تراپی را انتخاب کنیم؟
یکی از مهمترین دلایل انتخاب این عمل، توانایی آن در تحریک گردش خون و تولید کلاژن است. بدن انسان به صورت طبیعی درصد مشخصی دی اکسید کربن تولید میکند، به این ترتیب تزریق این گاز مشکل خاصی برای بدن انسان ایجاد نمیکند.
در روش carboxytherapy گاز دی اکسید کربن توسط یک سوزن نازک زیر پوست تزریق میشود. شما میتوانید برای رفع چین و چروک صورت، سیاهی و کبودی زیر چشم، رفع سلولیت، جای جوش، آثار بهجامانده از زخم، جوانسازی پوست و… از این روش درمانی استفاده کنید.
عمل کربوکسی تراپی چگونه انجام میشود؟
همانطور که اشاره کردیم این عمل درمانی غیرتهاجمی، توسط یک سوزن انجام میشود. پزشک متخصص مقداری گاز دی اکسید کربن را وارد سرنگ کرده و به آرامی در ناحیه مورد نظر زیر پوست تزریق میکند. به محض وارد شدن دی اکسید کربن زیر سطح پوست، سیستم جریان گردش خون تحریک شده و بدن اینگونه تصور میکند که در ناحیه مورد نظر با کمبود اکسیژن مواجه شده است.
به این ترتیب رگهای خونی به صورت اتوماتیک باز شده و به شرایط موجود پاسخ مناسب میدهند. همراه با افزایش جریان خون در ناحیه تزریق و عملکرد رگهای خونی، تولید اکسیژن نیز افزایش پیدا میکند. این فرایند به بهبود قابلیت ارتجاعی و بازیابی سلولهای پوستی کمک کرده و در درخشندگی و شادابی پوست نیز نقش دارد.
عمل carboxytherapy چقدر طول میکشد؟
این روش درمانی در مدت زمان بین 15 تا 30 دقیقه انجام شده و هنگام عمل مراجعهکننده با مشکلی مواجه نخواهد شد. قبل از عمل، ناحیه مورد نظر برای تزریق توسط کرم موضعی بیحس شده و درد یا سوزشی هنگام عمل حس نخواهید کرد.
این احتمال وجود دارد که هنگام تزریق در سطح پوست احساس فشار داشته باشید که این فشار ناشی از ورود گاز دی اکسید کربن زیر پوست است. از آنجا که carboxytherapy روش درمانی موقت است، مراجعهکنندگان باید این عمل را در چند جلسه تمدید کنند. مشاهده نتیجه مؤثر عمل بعد از هشت تا ده جلسه، از مزایای کربوکسی تراپی است.
کاربردهای کربوکسی تراپی
این متد درمانی کاربردهای متعددی دارد که طی چند سال گذشته طرفداران بیشتری نسبت به عمل بوتاکس پیدا کرده است.
رفع ترکهای پوستی
تغییر وزن در بعضی از نواحی پوست باعث کشش و ایجاد ترکهای پوستی میشود. کربوکسی تراپی به تولید کلاژن کمک کرده و باعث افزایش ضخامت پوست میشود. در نتیجه ترکهای پوستی به تدریج از بین رفته و ظاهر پوست بهبود پیدا میکند. یکی از مهمترین مزایای این روش، افزایش کلاژن سازی برای پوست است.
رفع سلولیت
سلولهای چربی در پوست باعث ایجاد سلولیت میشوند. تزریق دی اکسید کربن، به ترکیدن این سلولها کمک کرده و در نهایت باعث از بین رفتن سلولیت میشود. استفاده از این روش درمانی برای رفع سلولیت خطر کمتری نسبت به عمل بوتاکس دارد.
رفع تیرگی و کبودی زیر چشم
از دیگر مزایای کربوکسی تراپی، کاهش قابل توجه میزان سیاهی زیر چشم است. جریان ضعیف گردش خون زیر چشم باعث ایجاد تیرگی و سیاهی در این ناحیه میشود. تزریق گاز دی اکسید کربن زیر پلک نقش مؤثری در رفع تیرگی دارد. از دیگر کاربردهای این عمل غیر جراحی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کاهش چربی شکم و پهلو
- رفع جای جوش و زخم
- رفع افتادگی پوست
- کاهش غبغب
- جلوگیری از ریزش مو
- و…
همچنین روش درمانی carboxytherapy برای نواحی دیگر بدن مانند ران، زیر بغل، واژن و… نیز کاربرد دارد. توجه داشته باشید که از این عمل غیرتهاجمیبرای کاهش سلولهای چربی در ناحیه شکم و پهلو استفاده میشود؛ در واقع شما نمیتوانید انتظار از بین رفتن کامل چربی در این نواحی را داشته باشید.
مقایسه کربوکسی تراپی و بوتاکس
در عمل بوتاکس، سمی به نام بوتولونیوم زیر سطح پوست تزریق میشود که این فرایند به فلج عضله منجر میگردد. در مقایسه کربوکسی تراپی و بوتاکس، باید به ماده تزریق شده در پوست اشاره کنیم. در عمل carboxytherapy گاز دی اکسید کربن وارد پوست میشود که به نوعی از مزایای کربوکسی تراپی محسوب میشود. پیشتر ذکر کردیم که دی اکسید کربن به صورت خودکار در بدن تولید میشود. به این ترتیب میتوان به این نکته اشاره کرد که این روش عوارض و خطر کمتری برای شخص دارد.
در عمل بوتاکس با توجه به مادهای که وارد پوست میشود، این احتمال وجود دارد که مراجعهکننده به این ماده حساسیت نشان دهد. با این حال اگر این عمل در مرکزی معتبر و توسط یک پزشک متخصص انجام شود، خطری جدی شخص را تهدید نمیکند.
با مقایسه این دو روش به این نتیجه میرسیم که هر دو عمل در جوانسازی پوست نقش مهمی دارند. با این تفاوت که بیشتر افراد از عمل بوتاکس جهت پیشگیری از افزایش چین و چروک روی صورت استفاده میکنند. مدت زمان ماندگاری هر دو روش نیز بین 4 تا 6 ماه است که در این زمینه نیز تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند.
روش درمانی کربوکسی تراپی و عمل بوتاکس در خصوص کاربرد نیز تفاوتهایی با یکدیگر دارند. از عمل بوتاکس معمولا برای رفع چین و چروک دور چشم، خطوط صورت، کشیدن ابروها، بالا بردن نوک بینی، کاهش تعریق کف دست و زیر بغل و… استفاده میشود.
در صورتی که کاربردهای عمل carboxytherapy تنوع بیشتری دارد. این روش نقش مؤثری در کاهش افتادگی پوست، رفع چین و چروک، رفع ترکهای پوستی، رفع جای زخم و جوش، کاهش سلولهای چربی شکم و پهلو، بهبود ریزش مو و… دارد.
مزایای کربوکسی تراپی
- با توجه به تزریق گاز دی اکسید کربن این روش درمانی عوارض کمتری داشته و خطر جدی شخص را تهدید نمیکند.
- ناحیه تحت درمان در این روش نسبت به روش بوتاکس گستردهتر بوده و در مدت زمان کمتری انجام میشود.
- رفع و درمان مشکلات پوستی
- و…
کربوکسی تراپی بهتر است یا بوتاکس؟
هر کدام از روشهای جوانسازی پوست، ویژگیهای مشخصی دارند. در این میان بیشتر افراد روشی را انتخاب میکنند که کمترین عوارض و ماندگاری بالایی داشته باشد. کلاژن نقش مهمی در بهبود بافت پوست، شادابی و درخشندگی آن دارد. به همین جهت روشهایی که به فرایند کلاژن سازی ختم میشوند، قطعا بیشتر مورد استقبال قرار میگیرند.
در خصوص این مطلب میتوان روش کربوکسی تراپی را عملی مناسبتر از بوتاکس جهت جوانسازی پوست نامید. همانطور که اشاره کردیم در این روش با تحریک سیستم گردش خون و رگهای خونی، اکسیژن بیشتری در سطح پوست تولید شده و به افزایش فرایند کلاژن سازی کمک بزرگی میکند.
از دیگر مزایای کربوکسی تراپی، کاهش سلولهای چربی در ناحیه شکم و پهلو و درمان سلولیت است که این ویژگیها باعث شده افراد بیشتری جذب این متد درمانی شوند.
آیا روش درمانی carboxytherapy عوارض دارد؟
کربوکسی تراپی روشی بیخطر است و تقریبا هیچ عارضه خاصی ندارد. این احتمال وجود دارد که هنگام عمل در ناحیه تزریق، کبودی ایجاد شود که طی مدت یک هفته برطرف خواهد شد. برای انجام این عمل محدودیت خاصی وجود ندارد. با این حال بانوانی که در دوران بارداری یا شیردهی هستند، بیماران مغزی، کلیوی یا افرادی که در دورههای شیمیدرمانی هستند، قبل از عمل باید با پزشک متخصص خود حتما مشورت کنند.
نتیجه گیری و جمع بندی
کربوکسی تراپی مانند بیشتر روشهای درمانی مخصوص جوانسازی پوست و بهبود مشکلات پوستی، با کمترین میزان خطر و عوارض انجام میشوند. با این حال قبل از تصمیمگیری برای انتخاب روش درمانی با توجه به وضعیت سلامتی بدن خود، با پزشکی متخصص مشورت کنید. پیشنهاد ما خرید دستگاه کربوکسی تراپی برند مدایون می باشد که دارای ویژگی های منحصر به فرد و متفاوت از دستگاه های موجود در بازار می باشد.